Friday, 1 February 2013

PETUA MODEN : PENAMBAH NAFSU ANAK UNTUK MAKAN @ MENAIKKAN SELERA MAKAN ANAK ANDA

APPETON MULTIVITAMIN LYSINE 

Multivitamin dengan Lysine yang meningkatkan selera, menggalakkan pertumbuhan dalam ketinggian dan berat untuk kanak-kanak.Appeton Multivitamins Lysine Syrup ialah persediaan kesihatan percuma untuk umur hidup. Ia mengandungi Vitamin B1, B2, B6 yang mana dianggap sebagai pemangkinan metabolik dari sudut pandangan biokimia hari ini. Mereka perlu untuk proses-proses biasa dalam protein, lemak dan metabolisme karbohidrat. Hadiah Vitamin C membantu untuk menghalang occurance skurvi (gusi sakit dan gigi-gigi) dan meningkatkan ketahanan tubuh terhadap jangkitan. Lemak souble Vitamin A and D3 memastikan penglihatan baik dan penyenggaraan

1. Apa Sirap Lisina Appeton Multivitamin?


 • Appeton Multivitamin Lysine Syrup ialah satu tambahan diet yang mengandungi bukan sahaja lisina tetapi zat-zat lain juga, seperti vitamin A, D3, E, C, B1, B2, B6, nikotinamida dan D-panthenol. Ini akan membantu kanak-kanak anda meningkatkan selera mereka dan menggalakkan pertumbuhan sihat. Lebih, mereka akan dapat bertemu dikehendaki pengambilan vitamin-vitamin harian.


2.Apa perasa Appeton Multivitamins Lysine Syrup?


 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup ialah satu sirap kuning jelas dengan satu menyenangkan berasa buah / perasa nanas.


3.Apa jenis pembungkusan ialah Appeton Multivitamins Lysine Syrup didapati di?


 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup tersedia ada dalam satu 120ml botol kaca ambar, bersama dengan satu 5ml picagari steril untuk jumlah berukuran tujuan-tujuan.


4.Adakah Sirap Lisina Appeton Multivitamins 'Halal'?


 • Secara umum , tiada "Halal" sijil dibenarkan untuk mana-mana produk farmaseutikal. Appeton Multivitamins Lysine Syrup tidak mengandungi ramuan dengan asal haiwan atau alkohol. Lantarannya, penggunaan oleh orang Islam bukan satu isu.


5.Apa dos yang disyorkan untuk Appeton Multivitamins Lysine Syrup?


 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup akan diambil sekali sehari. Ia adalah disyor untuk kanak-kanak dari 0-4 tahun untuk ambil 2.5ml harian. Anak-anak di atas 4 tahun adalah dicadangkan untuk ambil 5ml harian


6.Bilakah masa terbaik untuk ambil Appeton Multivitamins Lysine Syrup, sebelum atau selepas hidangan-hidangan? • Tiada waktu yang ideal untuk ambil tambahan ini. Tetapi lebih baik membuat ia satu tabiat untuk ambil Appeton Multivitamins Lysine Syrup selepas sarapan pagi. Ini bagi pastikan yang anda ingat mengambil ia setiap hari.


7.Pada umur berapa boleh anak-anak memulakan akan diberi sebagai Appeton Multivitamins Lysine Syrup?


 • Anda boleh memulakan memberi anak-anak anda Appeton Multivitamins Lysine Syrup seawal berusia 1 tahun. Sirap ini boleh dijatuhkan lurus ke atas lidah, atau dicampur dengan susu, jus buah atau makanan, sebagai pilihan.


8.Bolehkah anak-anak mengambil makanan tambahan lain seperti vitamin C, multivitamin , dan lain-lain masih mengambil Appeton Multivitamins Lysine Syrup? Adakah terdapat jadi mana-mana masalah-masalah dos berlebihan?


 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup mengandungi bukan sahaja lisina tetapi vitamin-vitamin penting lain juga. Lantarannya ia adalah tidak perlu ambil lain

9.Apa ialah kesan-kesan sampingan Appeton Multivitamins Lysine Syrup?


 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup biasanya adalah boleh diterima dan menggunakan tiada kesan-kesan sampingan jika diambil dalam dos yang disyorkan.


10.Mengapa ada tiada peningkatan dalam selera anak saya? Apa mungkin masalah?


 • Tiada dua anak ialah serupa. Lantarannya keberkesanan Appeton Multivitamins Lysine Syrup berbeza-beza. Beberapa menampakkan hasil segera, lainnya mengambil lebih lama dan beberapa bukan langsung. Tetapi ini boleh juga disebabkan kesihatan lain

11.Bolehkah anak saya meneruskan mengambil Appeton Multivitamins Lysine Syrup selepas peningkatan seleranya?


 • Sudah tentu , sebagai lisina telah faedah lain juga (lihat di bawah). Selain lisina, Appeton Multivitamins Lysine Syrup mengandungi zat-zat lain juga.


12.Apa lisina?


 • Lisina ialah satu asid amino perlu sambil ia tidak boleh disintesiskan dalam badan dan oleh itu mesti diperolehi dari diet kita. Lisina telah banyak fungsi dalam badan kerana ia digabungkan ke dalam banyak protein, yang digunakan oleh badan untuk satu pelbagai tujuan. Tiada had RDA telah ditubuhkan.


13.Bagaimana boleh selera peningkatan lisina?


 • Bukti telah membuktikan yang mengambil lisina dengan bantuan vitamin-vitamin lain kepada peningkatan selera dalam kebanyakan kanak-kanak.


14.Apa ialah sumber yang baik lisina?


 • Lisina didapati paling dalam sumber-sumber makanan protein, seperti daging, produk tenusu dan kekacang. Bagaimanapun , ia tidak mudah didapati untuk badan dalam bentuk bijirin-bijirin atau kacang tanah, sambil ia berada dalam daging dan produk tenusu.


15.Adakah lisina dalam makanan jadi dimusnahkan semasa memasak?


 • Memasak , membakar dan penyejukbekuan lebih akan mengurangkan lisina kandungan dalam makanan. Maka perlukan penambahan.


16.Siapakah dalam bahaya kekurangan lisina?


 • Lisina sering kurang dalam diet pemakan-pemakan sayur ketat (itu yang mengecualikan telur-telur dan produk tenusu). Atlet-atlet menceburi dalam senaman bertenaga kerap juga telah satu keperluan yang meningkat untuk asid-asid amino penting walaupun paling diet dapat bertemu permintaan tambahan ini.

17.Adakah lisina benar-benar membantu anak-anak semakin tinggi?

 • Banyak kajian di Jepun telah membongkar pentingnya lisina dalam mempromosikan pembangunan fizikal dalam anak-anak. Satu kajian yang dijalankan di Jepun telah membuktikan ia dengan memberi satu tambahan mengandungi 0.5g L-lysine HCl setiap hari untuk sekumpulan

18.Adakah bantuan lisina dalam pencegahan osteoporosis?


 • Satu kajian menunjukkan yang L-lysine boleh meningkatkan penyerapan kalsium tali perut dan meningkatkan pemuliharaan renal kalsium terserap. Kesan-kesan bergabungan ini boleh menyumbang kepada satu imbangan kalsium positif, maka mencadangkan satu kemungkinan kebergunaan L-lysine menambah untuk kedua-dua campur tangan terapeutik dan preventif dalam osteoporosis.

19.Adakah Appeton Multivitamins Lysine Syrup mengandungi pewarna tiruan?

 • Appeton Multivitamins Lysine Syrup mengandungi tiada pewarna tiruan. Warna kuning jelas dijangka warna asli vitamin-vitamin.


20.Bolehkah anak saya meneruskan mengambil Appeton Multivitamins Lysine apabila beliau jatuh sakit dan ambil ubat lain?


 • Sudah tentu , sebagai Appeton Multivitamins Lysine mengandungi vitamin-vitamin penting lain. Maka Appeton Multivitamins Lysine boleh menyediakan multivitamin untuk anak anda semasa tempoh dan bantuan ini untuk membina sistem imun.


21.Anak yang berusia 1 tahun, sepatutnya dia ambil Appeton Lysine Multivitamin Tablets atau Appeton Multivitamins Lysine Syrup?


 • Ia bergantung kepada keupayaan anak anda untuk menghisap dan mengunyah. Jika dia tidak mampu mengunyah atau menghisap pil-pil, kemudian anda boleh memberi makan dia

22.Bolehkah vitamin B anak-anak bantuan kompleks keuntungan hampir berat badan mereka?


 • Kompleks vitamin B sebenarnya boleh membantu untuk meningkatkan selera dan demikian akan membantu keuntungan hampir berat badan. 

* Penting nya multivaitamin dan lysine ni untuk menaikan selera makan si kecil yang kurang selera makan.  Jadi kalau nak bagi anak ada selera, boleh cuba multivitamin ni...


Sumber : Thank to mamatisya sebab bagi info ni... kena try ni..

Anda sepatutnya klik kat bawah ni

1 comment:

 1. Ayat ni trrjemahan terus dr bahasa inggeris..... Ada ckit fenin bila baca.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...